For det første: Det var ingen rivende god semifinale man slet seg gjennom en vårvarm tirsdagskveld, til det var låtene for sære og vokalene for vaklende.

Allikevel: Sendingen holdt som show absolutt mål, til tross for småvittige verter. Æren for det går til israelsk TV (Kann) som har funnet akkurat den riktige balansen mellom hi-tech og størrelse. Scenen er langt fra det største vi har sett i ESC-historien, og her utnyttet man både mulige og nesten umulige teknologiske virkemidler både i produksjon og i levende live.

Det ga oss noen flotte TV-bilder.

På torsdag vil det også si oss et par flotte låter, noe som vel knapt fantes i går. Men det får jeg komme tilbake i tipsene for den semifinalen, som i utgangspunktet skal være en adskillig sterkere batalje å ta seg gjennom.

Så, hva med tirsdagens utfall?

Hæ!

Og de var det noen av.

Hæ #1 - Ungarn

Kanskje ble det for innadvendt og fremmed, men denne sigøynerflørten var da ikke så mye dårligere enn Jocis (artisten) forsøk to-tre år tilbake. Da endte han opp på en fin åttendeplass i finalen. Det blir dermed en finale uten Ungarn for første gang siden Oslo i 2010.

Hæ#2 - Estland

Jeg liker denne, men fyren sang riv ruskende falskt - i alle fall gjennom mine høytalere. Men samtidig hadde stakkars Victor Crone også en låt som kom som en søt sukkerpille midte mellom PG-13 (Island) og rariteten Portugal. Estland er i alle fall videre for andre året på rappen.

Angående Portugal: Det har visst plutselig blitt kult og "inn" i fankretser i å like de særeste ting fra dette landet etter seieren for to år siden. Det blir litt slik: Oi, jeg liker Portugal. Da får jeg nok litt kred i margen for musikksmaken min.

Det var ikke mye kred i Portugals fremføring i går.

Hæ#3 - San Marino

Her må ærverdige Serhat ha mistet kontakt med enten stemmene eller vel helst alt annet rundt seg. Men noe må ha fått publikum (høyst trolig de) til å stemme allikevel. I denne semifinalen var selve låten en befrielse som avslutning, og det hjalp nok til. Jeg tror også noen ble litt sjarmert over å fått en velvoksen herre på scenen midt mellom alt glitteret forøvrig.

Jeg så ikke denne komme videre etter fremførelsen, men det var utrolig morsomt. Ikke mist for konkurransens del og for de mindre landene. Det er mulig selv for lille San Marino.

Hæ#4 - Hviterussland

Denne begriper jeg bare ikke noe av. OK, vibber av 2019 og der. Men det er stadig i mine ører et håpløst og mislykket forsøk på å ta opp arven etter adskillig mer talentfulle YT-stjerner.

Oppsummert fikk jeg sju av mine tips videre, ikke så ille. Polen, Ungarn og (fortjent) Montenegro røk for Tsjekkia, nevnte Hviterussland - og fortjent Australia. Jeg liker ikke låten, men for en oppvisning i effektbruk.

I morgen snuser jeg kort på nye håpefulle i "vår" semifinale, der man merkverdig finner de fleste av storfavorittene i år.